Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αποφάσεις έκτακτης γενικής συνέλευσης 2/09/2011


Αγαπητέ συνάδελφε,
Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική του συλλόγου με πρωτόγνωρη συμμετοχή των συναδέλφων, που επιβεβαίωσε στο μέγιστο βαθμό την αποφασιστικότητα του Ιατρικού Σώματος να μην αποδεχτεί τα τετελεσμένα της Κυβέρνησης και του Υ.Υ.Κ.Α. Τοποθετήθηκαν μέλη του Δ.Σ. και σύνεδροι οι οποίοι καθολικά καταδίκασαν τις κατά ρυπάς άστοχες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης  δηλώνοντας την αποφασιστικότητα τους να μην αποδεχτούν την υποβάθμιση της  Δημόσιας Υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού.
Αποφασίστηκε η συμμετοχή στην 48ωρη πανιατρική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2011 που έχει προκηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Έλαβε εξουσιοδοτήσεις των παρευρισκόμενων ιατρών για την αποστολή εξωδίκων   στα ταμεία για την εντός 45 ημερών πληρωμή των οφειλομένων.
Αποφάσισε τη μη έκδοση βεβαιώσεων από τον ΙΣ για την σύναψη συμβάσεων με το ΕΟΠΥΥ για χρονικό διάστημα που θα προτείνει ο ΠΙΣ.
Προκειμένου να υλοποιηθούν οι παραπάνω αποφάσεις της συνέλευσης θα ακολουθήσουν οι εξής δράσεις.
Μαζί με την παρούσα επιστολή ενημέρωσης θα λάβετε αφίσα της απεργίας την οποία παρακαλείστε να την αναρτήσετε άμεσα σε εμφανές σημείο ώστε να ενημερώνονται οι ασθενείς για την απεργία και τους λόγους της. Σκοπός μας είναι να έχουμε τους ασθενείς συμπαραστάτες γιατί μόνο τότε θα έχει αποτέλεσμα η διαμαρτυρία μας.
Την πρώτη ημέρα της απεργίας 8 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11.00 θα γίνει απεργιακή συνέλευση των ιατρών στο Ξενοδοχείο Ανατόλια με την παρουσία των ΜΜΕ και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου και λοιπών κοινωνικών φορέων.
Τις ημέρες της απεργίας  θα πρέπει να μην εξετασθεί κανείς ασθενείς , να μην γράψουμε καμία συνταγή και μην εκδώσουμε παραπεμπτικά εξετάσεων. 
Συνάδελφε, απέναντι στην απαξίωση που μας ετοιμάζουν πρέπει επιτέλους  να αντισταθούμε δυναμικά και να αποδείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι.  Μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους εργασίας που να αμείβουν τους κόπους μας . Δεν θα επιτρέψουμε γενεές ιατρών των 800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.