Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

 Μεταφέρω την επιστολή του ΙΣΑ στον υπουργό

Προς τον Υπ. Υγείας κ. Λοβέρδο

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ίσως το πιο σημαντικό θέμα των ημερών είναι η έκδοση του Π.Δ. που θα εξαιρεί την Υγεία από τις διατάξεις του άρθρου 2 του νόμου 3919/2011 για τα κλειστά επαγγέλματα. Αν δεν εκδοθεί εντός 2 μηνών το Π.Δ. τότε εκχωρείται το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου των ιατρικών εταιρειών σε επιχειρηματίες άσχετους με την άσκηση της ιατρικής. Πρακτικά αυτό θα σημάνει την υπαλληλοποίηση των ιατρών και την μετατροπή τους σε αναλώσιμους υπαλλήλους.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΑ απέστειλε στο κ. Λοβέρδο την παρακάτω επιστολή και τον καλεί να τιμήσει τις δεσμεύσεις του σχετικά με την έκδοση του σχετικού Π.Δ.
Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤ. ΡΗΓΑΚΗΣ                                                             ΓΕΩΡΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Ως γνωστόν, ο Ν. 3929/2011 περί "κλειστών Επαγγελμάτων" (http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/0c/79/f2/0c79f2f698f8a0e329ff63a12ef4319d94b47a0a/application/pdf/document.pdf) δίνει την δυνατότητα ίδρυσης ιατρικών εταιρειών, όπου το πλειοψηφικό πακέτο δύναται να χειρίζονται πρόσωπα χωρίς να έχουν την ιατρική ιδιότητα. Αυτό θα σηματοδοτήσει την πλήρη υπαλληλοποίηση του ιατρικού δυναμικού σε εταιρείες που ουδεμία σχέση έχουν με το ιατρικό επάγγελμα. Θα μπορούσε λοιπόν ο καθείς που δεν είναι γιατρός να συστήσει εταιρεία ιατρικού περιεχομένου και να προσλάβει γιατρούς υπαλλήλους.
    Ο υπουργός κ. Λοβέρδος, έχει το δικαίωμα εντός διμήνου και με Π.Δ. να εξαιρέσει τις εταιρείες που ασχολούνται με παροχή ιατρικών υπηρεσιών, από τις διατάξεις του Ν. 3929/2011. Ο ΙΣΑ απέστειλε στον υπουργό την ακόλουθη επιστολή http://isathens.files.wordpress.com/2011/05/arthro2.pdf, όπου ζητείται άμεσα η παρέμβαση του ΥΥΚΑ για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.