Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Θετική η συνάντηση γιατρών - ΕΟΠΥΥ Ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκε και το θέμα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης







Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας συνάντηση του προέδρου και του αντιπροέδρου του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κ.κ. Γ. Βουδούρη και Κυρ. Σουλιώτη, αντίστοιχα, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γ. Πατούλη.


Ο κ. Πατούλης έθεσε στο προεδρείο του ΕΟΠΥΥ δύο θέματα που απασχολούν τους γιατρούς: το δικαίωμα συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους του Οργανισμού από το σύνολο των γιατρών, είτε αυτοί είναι συμβεβλημένοι με το Ταμείο είτε όχι, και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

«Συνταγολόγιο πρέπει να δοθεί σε όλους τους γιατρούς, προκειμένου και οι μη συμβεβλημένοι να μπορούν να εξυπηρετούν τους ασθενείς - πελάτες τους γράφοντάς τους εξετάσεις και φάρμακα. Αυτό για μας είναι "κόκκινη γραμμή" και το θετικό είναι ότι το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, το προεδρείο θα κάνει θετική εισήγηση για το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο διότι «... οι επιλογές των πολιτών θα είναι περισσότερες ακόμη και κάτω απ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκοιρία».

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και το θέμα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης, αντί ατομικών συμβάσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξαιρούνται της διαδικασίας επίορκοι γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.