Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011


Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης

Κομοτηνή 10/11/2011
Θέμα: αναστολή σύμβασης με τον  Οργανισμό Περίθαλψης ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ)
Αγαπητέ συνάδελφε,
Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το ταμείο του ΟΠΑΔ καθυστερεί τις οφειλές του για τις επισκέψεις και ιατρικές πράξεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τους συμβεβλημένους με το ταμείο ιατρούς οδηγώντας πολλούς σε οικονομικά προβλήματα και καθυστέρηση εξυπηρέτησης των ατομικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων. Επιπλέον η από 1/11/2011 ουσιαστική κατάργηση του ΟΠΑΔ και έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ οδηγεί σε αβεβαιότητα τους συναδέλφους για τον εάν και από ποιόν θα πληρωθούν  τελικά για το διάστημα μετά από την 1/11/2011 τις οφειλές του ταμείου. Τέλος η αναφορά του σημερινού προέδρου του ΕΟΠΥΥ ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει στο νέο οργανισμό τις οφειλές προηγουμένων ετών των ταμείων που θα συμπεριληφθούν σε αυτόν μας κάνει να ανησυχούμε ιδιαίτερα καθώς οι μέχρι τώρα οχλήσεις μας (εξώδικο του ΙΣ Ροδόπης προς τον ΟΠΑΔ) δεν έχουν τύχει καμίας απάντησης . Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω και συμπορευόμενοι με την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΠΙΣ στις 6/11/2011 περί αναστολής της σύμβασης με τον ταμείο του ΟΠΑΔ από 1/12/2011 αποφασίσαμε τα εξής:
·        Αναστολή της σύμβασης με το ταμείο του ΟΠΑΔ από 1/12/2011
·        Απαραίτητη προϋπόθεση του παραπάνω να είναι η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων σε ποσοστό 100%  αφενός για την μέγιστη δυναμική της κινητοποίησης και αφετέρου για την δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης (παρά την αναστολή της σύμβασης)  καθώς εκ του νόμου εφόσον σε οποιαδήποτε ειδικότητα δεν υπάρχει κανένας ιατρός συμβεβλημένος με το ταμείο επιτρέπεται η συνταγογράφηση από ιατρούς που δεν έχουν σύμβαση.
·        Ο Ιατρικός σύλλογος εφόσον συμβούν τα παραπάνω να μεριμνήσει για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών
Λόγω του ότι οι συμβάσεις των συμβεβλημένων ιατρών είναι ατομικές παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους να απαντήσουν εγγράφως εάν συμφωνούν ή όχι με την αναστολή της σύμβασης στην παρούσα επιστολή  που θα τους προσκομισθεί δια περιφοράς από υπάλληλο του συλλόγου και να  υπογράψουν την αναστολή της σύμβασης ώστε να προχωρήσει ο σύλλογος στις δέουσες ενέργειες. Σε όσους συναδέλφους έχουν ηλεκτρονική αλληλογραφία θα ενημερωθούν μέσω και αυτής.
Αγαπητέ συνάδελφε η τελευταία κινητοποίηση μας στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου απέδειξε ότι μπορούμε να διεκδικούμε φθάνει μόνο να είμαστε ενωμένοι ώστε να νιώσουν όλοι το δίκιο των αιτημάτων μας.

Παρακαλούμε για έγγραφη άποψή σας
Ονοματεπώνυμο ………………………………………..
Συμφωνώ                
Δεν συμφωνώ         
Αιτιολόγηση…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.