Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Παραίτηση του Προέδρου τουΙατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης



Η παραίτηση του Προέδρου τουΙατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που ανακοινώθηκε πρόσφατα είναι μια πράξη με πολλούς αποδέκτες και μεγάλη σημασία.
Καταρχήν με την παραίτησή του στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι υπάρχει μια εσωκομματική φωνή( υποστηρίχθηκε  από την ΝΔ) με διαφορετική άποψη από αυτή που υπάρχει στα γραφεία του ΥΥΚΑ
Ακολούθως κάνει πιο αισθητή την απαίτηση πολλών εκπροσώπων ιατρικών συλλόγων  που συντάχθηκαν μαζί του στη τελευταία συνέλευση του ΠΙΣ για άμεση αποχώρηση της παρούσας ηγεσίας του υπουργείου και άμεση αλλαγή πολιτικής στο χώρο.
Βέβαια στέλνει και ένα μήνυμα στα συνδικαλιστικά κέντρα αποφάσεων( ΠΙΣ , Ιατρικός σύλλογος Αθηνών) ότι υπάρχει ένας διαφορετικός πόλος συνδικαλισμού από τους ήδη υπάρχοντες που θέλει να διαδραματίσει ρόλο ηγετικό εκφράζοντας μια πιο ριζοσπαστική αντίληψη που δεν θα αναλωθεί σε ανακοινώσεις και επικοινωνιακού τύπου πολιτική.
Επειδή πιστεύω ότι συμβαίνουν και τα τρία που προανέφερα, νομίζω είτε συμφωνεί κανείς με τα παραπάνω ή όχι , η κίνηση αυτή θα ταράξει τον χώρο και θα δώσει κίνητρα να ακουστούν διαφορετικές φωνές που αναζητούν ανατροπή του συνδικαλιστικού κατεστημένου μέσα από το ίδιο το κατεστημένο.
Ας αποτελέσει η παραίτηση του Προέδρου του ΙΣΘ αρχή για σύνθεση μια οργανωμένης ριζοσπαστικής φωνής του παραπαίοντος ιατρικού συνδικαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.