Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η ραγδαία αύξηση των εισφορών χαρακτήρισε την πρώτη συνεδρία του ΕΟΠΥΥ


Με τη συμμετοχή της γ.γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Αθηνάς Δρέττα, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Κατά τη συνεδρίαση, παρουσιάστηκε το λογότυπο του νέου φορέα που απηχεί τόσο τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα τον οποίο υπηρετεί, όσο και την ανάγκη για στενή συνεργασία των τεσσάρων μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του ΕΟΠΥΥ, αλλά και το νέο ενιαίο ασφάλιστρο υπέρ ΕΟΠΥΥ, το οποίο ανέρχεται στα 7,65%.
Η ραγδαία αύξηση των εισφορών χαρακτήρισε την πρώτη συνεδρίαση του νέου φορέα αφού το ασφάλιστρο υπέρ ΕΟΠΥΥ έφτασε στο 7,65% και το οποίο θα επιμερίζεται ως εξής (2,55 στο εργαζόμενο και 5,10 στον εργοδότη).
Στον ΟΑΕΕ αυτή τη στιγμή το ποσοστό αυτό είναι 7,15%, στον ΟΓΑ 2,30% και στο ΙΚΑ 6,45%. Να σημειώσουμε ότι στον ΟΓΑ είναι εγγεγραμμένοι 2,5 εκατ. ασφαλισμένοι.
Εκτός τούτου, ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με ενιαίους κανονισμούς παροχής υγείας και η έδρα του θα είναι στο ΕΚΕΠΥ (στις εγκαταστάσεις του ΥΥΚΑ στο Μαρούσι).
Βασικό κορμό θα αποτελεί το ΙΚΑ από όπου θα αντληθούν οι κυρίως δομές και το ανθρώπινο δυναμικό.
Μέχρι το τέλος του 2011 όσοι υπάλληλοι μεταφερθούν από άλλους κλάδους υγείας , θα πληρώνονται από τα ταμεία τους.
Επίσης στο μεσοδιάστημα αυτό οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Το ΔΣ θα έχει δυναμική για 3 χρόνια και όσο για το θέμα της ακίνητης περιουσίας, δεν θα υπάρξει ακριβής μεταφορά, αλλά παραχώρηση ορισμένων χρόνων.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης στην ομιλία του τόνισε ότι, η αλλαγή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Περίθαλψης ξεκίνησε και κάλεσε τους προέδρους των άλλων ταμείων να κάνουν λογιστικούς ελέγχους για να υπάρχει πραγματική εικόνα της οικονομικής κατάστασης των ταμείων τους.
Τέλος, ο κος Βουδούρης επισήμανε ότι για το «184» αλλά και για την εκκαθάριση των συνταγών θα γίνουν διαγωνισμοί, ενώ τόνισε ότι οι διάλογοι που έχουν ξεκινήσει με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) αλλά και με Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) βαδίζουν σε ήρεμα νερά.

Ιατρικός Τύπος: 23/06/2011
Πηγή: Ιατρικός Τύπος http://www.iatrikostypos.com/content/politiki-tis-ygeias/i-ragdaia-ayksisi-ton-eisforon-xaraktirise-tin-proti-synedria-toy-eopyy
Ανθή Αγγελοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.