Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

έγγραφο του Ο.Π.Α.Δ

ας κοινοποιούμε ως έχει το με α.π. 19471/20-07-2011 έγγραφο του Ο.Π.Α.Δ. για ενημέρωσή σας :
1) Ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων και έχοντας υπόψη τις αντίστοιχες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας , αποφασίστηκε ότι κατά την πληρωμή των ιατρικών - φυσικών προσώπων θα προσκομίζεται ισόποση απόδειξη με τα χρήματα που λαμβάνουν , ήτοι στο 90% επί του αρχικώς αιτούμενου ποσού.
2) Από 25/07/2011 δεν απαιτείται θεώρηση ελεγκτή ιατρού για τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά που περιλαμβάνουν ιατρικές πράξεις ή παρακλινικές εξετάσεις μέχρι του ποσού των 150 Ευρώ (έναντι 50 Ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα) . Η υπόλοιπη διαδικασία παραμένει ίδια.
3) Λαμβάνοντας υπόψη α) τη μείωση κατά 50% του αριθμού των εγκεκριμένων θέσεων ελεγκτών ιατρών του ΟΠΑΔ και β) τη λήψη κωδικών (ποστοποίηση) από όλους του συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ , αποφασίστηκε όπως από 01/08/2011 οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιδιώτες ιατροί να παραπέμπουν για ιατρικές πράξεις -παρακλινικές εξετάσεις και να συνταγογραφούν φάρμακα αποκλειστικά μέσω των δύο ηλεκτρονικών εφαρμογών (e-diagnosis και e-syntagografisi αντίστοιχα) πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10% των παραπεμπτικών (εντολές υγειονομικής περίθαλψης) και συνταγών για κάθε ιατρό αντίστοιχα . Στις περιπτώσεις αυτές το χειρόγραφο παραπεμπτικό (εντολή Υγ/κής Περίθαλψης ) ή συνταγή , συνοδεύεται από αιτιολογημένη βεβαίωση του ιατρού στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν προέβη σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση ή παραπομπή .
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι παραπάνω αποφάσεις λήφθηκαν καταρχάς προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από τη μείωση του αριθμού των ελεγκτών ιατρών , αλλά  επιπλέον , στη βάση των μέχρι τώρα δεδομένων από το σύστημα e-diagnosis και συγκεκριμένα τη μείωση της μέσης δαπάνης ανά ασφαλισμένο στα 48 Ευρώ , χάρις στη συστηματική χρήση του συστήματος από 4.000 περίπου συμβεβλημένους ιατρούς.
                                                                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.