Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΡΟΔΟΠΗΣ
                                                       Κομοτηνή 09/11/2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πρόσφατες νομοθετήσεις που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο 2013-16 και αφορούν την υγεία , αποδιοργανώνουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη , απαξιώνουν τα δημόσια νοσοκομεία και ξευτελίζουν τους εργαζόμενους ιατρούς .
Στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να μειώσει την φαρμακευτική δαπάνη αντί να ελέγξει την υπερσυνταγογράφηση των ιατρών με ελέγχους και εναρμόνιση τους σε θεραπευτικά πρωτόκολλα και συνταγογραφικά όρια ,  αντιποιεί  το ιατρικό επάγγελμα δίνοντας την δυνατότητα στους φαρμακοποιούς (ενάντια στο Φαρμακευτικό Κώδικα Δεοντολογίας) να αλλάζουν την φαρμακευτική αγωγή με γενόσημα φάρμακα αμφιβόλου θεραπευτικής αξίας.
Μη μπορώντας να ελέγξει την τρύπα του ΕΟΠΥΥ που δημιούργησε η προχειρότητα του σχεδιασμού του και αντί να εξοικονομήσει χρήματα από την φορολογία των τσιγάρων και του αλκοόλ για την υγεία , ζητά την καταβολή χαρατσιού από τον ασφαλισμένους για κάθε συνταγή (1 ευρώ) και κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο (25 ευρώ) από 1-1/2014 ενώ εξακολουθεί να εισπράττεται από τα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων το χαράτσι των 5 Ευρώ για κάθε επίσκεψη .
Αντί να δημιουργήσει ένα υγειονομικό χάρτη ώστε όλες οι περιοχές να καλύπτονται από ιατρούς συμβεβλημένους και μη με τον ΕΟΠΥΥ σε όλες τις ειδικότητες , προχωρά σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες , σε «απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος» επιτρέποντας κατ’ ουσία την πλανόδια ιατρική .
Αντί να επανδρώσει τα νοσοκομεία με γιατρούς και να πληρώσει την υπερωριακή τους εργασία , προτιμά να επιτρέπει την εφαρμογή μη ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών
Και επειδή ακούστηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το επιχείρημα ότι τα περισσότερα από  αυτά έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και δεν αποτελούν επιλογές της παρούσης ,  τους ενημερώνουμε ότι υπάρχουν   ισοδύναμα μέτρα τα οποία θα είχαν  προοπτική και δεν θα ήταν οριζόντιας κατεύθυνσης. Δυστυχώς πάντα προτιμούσαν τις εύκολες λύσεις που δεν απαιτούν προσπάθεια. 
Ο Ιατρικός κόσμος μαζί με τους πολίτες θα ακυρώσει στην πράξη τέτοια υποκινούμενα από οικονομικά συμφέροντα νομοθετήματα για ακόμη μια φορά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.