Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ






Ο Ιατρικός σύλλογος Ροδόπης καλεί τα μέλη να λάβουν μέρος στη κινητοποίηση που έχουν ανακοινώσει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, μαζί με τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες των εργαστηριακών ιατρών, τις ενώσεις των διαγνωστικών κέντρων και τις ιδιωτικές κλινικές ανά την επικράτεια, με επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από την Δευτέρα 8/10/2012. Η κινητοποίηση θα λάβει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.
Από την αρχή της εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης προειδοποίησε ότι το εγχείρημα θα ήταν θνησιγενές καθώς η επαρκής χρηματοδότηση του δεν ήταν εξασφαλισμένη και οι συνθήκες εργασίας δεν ευνοούσαν την επάνδρωσή του με στελεχιακό ιατρικό δυναμικό. Δυστυχώς επαληθευθήκαμε και τώρα ξεκινά ο αγώνας για το αυτονόητο, το δικαίωμά μας να αμειβόμαστε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, βάση της σύμβασης που έχουμε υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ. Διεκδικούμε επίσης την αποπληρωμή των χρεών των παλιών ταμείων προς όλους τους συναδέλφους, καθώς  τα χρέη των ταμείων προς το σύνολο των παρόχων είναι 3,5 Δις
Ταυτόχρονα συμπαραστεκόμαστε και ενισχύουμε με στοχευμένες δράσεις τους συναδέλφους και το προσωπικό του Νοσοκομείου Κομοτηνής απέναντι στην επιχειρούμενη υποβάθμισή του. Από την μια η κατάρτιση και η εφαρμογή προγραμμάτων εφημεριών χωρίς επιστημονική έγκριση και από την άλλη η έλλειψη ιατρών και η αντικατάστασή τους με ιατρούς με μπλοκάκι οδηγούν αναπόφευκτά σε αυτό που εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει. Την σοβαρή υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και την συνεπακόλουθη  συγχώνευση του . Δυστυχώς και σε αυτό επαληθευθήκαμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.