Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Απεργιακή κινητοποίηση



ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΡΟΔΟΠΗΣ       

                             Κομοτηνή  15 /10 /2012         

 

                                Απεργιακή κινητοποίηση

Συμμετέχουμε στις Πανεπιστημονικές κινητοποιήσεις του κοινού μετώπου των επιστημονικών φορέων: δικηγόρων, δικαστικών-επιμελητών, διπλωματούχων μηχανικών , ιατρών, συμβολαιογράφων, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών, με αποχή από τα καθήκοντά μας την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, με παράλληλο κλείσιμο των υπηρεσιών όλων των ανωτέρω συλλόγων και ομοσπονδιών, κατά την ίδια ημέρα και με κοινή συνέντευξη ΤΥΠΟΥ των προέδρων των επιστημονικών φορέων, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο Ηotel Anatolia , με κοινό αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο και εκφράζουμε την αντίδρασή μας σχετικά με τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους μας (όπως ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ-φορολογικά μέτρα).
Εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεσή μας στις πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της Υγείας με τις μνημονιακές επιλογές και τις οριζόντιες περικοπές, με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών υγείας με κάθε τρόπο.
Τα λογιστικά κριτήρια των πολιτικών αυτών, σκοπεύουν στην επιβάρυνση των ασθενών, με περιορισμό των παροχών, σε εξευτελιστικές αμοιβές.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαξίωση του συστήματος υγείας για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του, για τον ευτελισμό θεσμών και λειτουργιών.
Το τίμημα του λαού και της κοινωνίας με την απαξίωση και ελάττωση των παροχών, την υποβάθμιση της λειτουργίας των ιατρών και την αποδόμηση της κοινωνικής προστασίας, θα είναι μεγάλο, θα έχει επιπτώσεις στην υγεία και την περίθαλψη, θα αυξήσει τη νοσηρότητα και θα μειώσει το προσδόκιμο επιβίωσης του Ελληνικού λαού.
Μεγάλες και οδυνηρές οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις και αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν αυτοί που ασκούν και επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ

1.      Ολοκληρωμένο σύστημα ΠΦΥ με αξιοποίηση όλων των δομών (δημοσίων και ιδιωτικών), με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών.
2.      Νοσοκομειακή περίθαλψη, δημόσια και δωρεάν, για όλος τους πολίτες με σχέσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών.
3.      Εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς εκπτώσεις και κουρέματα.
4.      Άμεσος συμψηφισμός των υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιατρούς και των οφειλών των ιατρών προς το κράτος και τρίτους (εφορία, τράπεζες, κτλ).
5.      ΕΟΠΥΥ με προϋπολογισμό ρεαλιστικό και αληθή, με χρηματοδότηση τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ και με νομοθετική ρύθμιση της μεταφοράς των ασφαλιστικών εισφορών ασθενείας από τα ασφαλιστικά ταμεία, απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ.
6.      Ανακεφαλαιοποίηση των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων.
7.      Κατάργηση του Νόμου 3919/2011 με την ψευδεπίγραφη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος και των συνοδευτικών εγκυκλίων.
8.      ΝΑΙ στα αξιόπιστα γενόσημα και μάλιστα Ελληνικά, ΟΧΙ στα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης.
9.      ΟΧΙ στη μετακύλιση του κόστους της περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων με τις μεγάλες συμμετοχές σε φάρμακα και εξετάσεις και τις τιμές αναφοράς φαρμάκων, που αποζημιώνονται από τα ταμεία.
10.  Πλήρωση των κενών θέσεων των ιατρών του ΕΣΥ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, τεχνικού, διοικητικού προσωπικού.
11.  ΟΧΙ στο κλείσιμο των μικρών και μεσαίων ιατρείων, ΟΧΙ στην ανεργία και τη μετανάστευση νέων, άξιων και ικανών επιστημόνων.
12.  Η απαράδεκτη κατάσταση που παρουσιάζει το ΤΣΑΥ στον τομέα της εξυπηρέτησης των συναδέλφων, πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.
Η πολιτεία να ακούσει το σφυγμό της κοινωνίας, να σταματήσει τις άγριες, οριζόντιες περικοπές και να στηρίζει ότι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος, γιατί αυτό αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο επιβίωσης του Έθνους και του λαού μας.
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                            Στ. Κυριαζίδης                                    Αλ. Μάινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.